Ingredienser
225 g smør
300 g hakket mørk chokolade 70 %
6 æg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. mørk rom eller likør efter eget valg
Mousse
50 g smør
275 g hakket chokolade, valgfri type
3 æggeblommer
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æggehvider
2 dl piskefløde
Glasering
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 tsk. vaniljesukker
100 g chokolade
Pynt med friske bær
Instruktioner
Sæt ovnen på 175 °C. Sæt en plade med vand nederst i ovnen.
Beklæd en springform, 20 cm i diameter, med bagepapir (læg det godt fast i bunden, så dejen ikke løber ud).
Smelt smørret, tag af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i, til den er smeltet.
Pisk æg og sukker, til det er luftigt.
Tilsæt rommen, og kom dejen i formen.
Bages i 50–60 minutter, til kagen er stivnet.
Tag kagen ud, og lad den køle af.
Mousse
Smelt smørret, tag af kogepladen, og tilsæt den hakkede chokolade.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.
Tilsæt den smeltede chokolade, og rør rundt.
Pisk æggehviderne stive.
Vend forsigtigt æggehviderne i, en tredjedel ad gangen.
Pisk fløden, og vend den forsigtigt ned i moussen, til den er helt jævn.
Fordel moussen oven på den afkølede chokoladekage.
Dæk med plastfolie, og stil kagen i fryseren i mindst 6 timer.
Glasering
Hæld fløde og sirup i en lille kasserolle, og lad det koge op. Tag kasserollen af kogepladen, og tilsæt vaniljesukker og chokolade.
Rør, til glaseringen er helt jævn, og lad den køle af.
Tag kagen ud af fryseren, og stil den på et fad.
Hæld glaseringen på midten af kagen, og kom den ud mod kanterne, så der løber lidt ned.
Stil kagen tilbage i fryseren, og tag den op, 20–25 minutter før den skal spises.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.