Æbleberlinere

Friture stegte berlinere fyldt med æblestykker og rullet i kanelsukker. Servér dine æbleberlinere varme med en skefuld vaniljeis.

Ca. 50 stk.

PT55M

Ca. 1 time + 2 timers hævetid

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Berlinerdej
25 g gær
2 1/2 dl mælk
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
9-10 dl hvedemel

Æblestykker
3 æbler
2 spsk. Dansukker Brun Farin
1 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. kanel

Kanelsukker
3 dl Dansukker Sukker
3 spsk. kanel

Til bagningen
ca. 1/2 l madolie/rapsolie

Instruktioner

Forbered berlinerdejen. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt mælken. Bland, til gæren er opløst.

Tilsæt bagesukker, kanel, kardemomme og salt, og bland det hele. Tilsæt derefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen i ca. 10 minutter. Dæk dejen med et klæde, og stil den til hævning i to timer.

Forbered æblestykkerne imens. Skyl og skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern. Tilsæt brun farin, vaniljesukker og kanel, og bland, så det fordeles jævnt på æblestykkerne. Stil blandingen til side.

Ælt dejen på et meldrysset bord, og form den til en stang. Del stangen i ca. 50 stykker. Tryk hvert stykke fladt med hænderne, og læg et æblestykke i midten, fold resten af dejen over æblestykket, og rul dejen til en kugle.

Varm olien op i en tykbundet gryde til ca. 170-180 grader. Brug et termometer til at fastslå, hvornår olien har den helt rigtige temperatur. Læg 3-4 berlinere i olien, og kog dem i ca. 3 minutter. Vend berlinerne i olien, så de bliver bagt jævnt.

Bland sukker og kanel på en tallerken. Tag berlinerne op med en hulske, og tril dem i sukker- og kanelblandingen. Lad dem køle af.

Server med isen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Vafler med flødeskum og hjemmelavet syltetøj

Lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Påskelækkerier

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Sachertorte

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!