Ingredienser
Solbærmarmelade
50 g solbær
50 g syltesukker fra Dansukker
Saft fra 1 lime
Ismasse
4 pasteuriserede æggeblommer
90 g sukker
2 tsk vaniljepasta
3 dl sødmælk
1,5 dl fløde (piskes og vendes i den kolde masse)
Chokolade
200 g Mørk chokolade
100 g lys chokolade
50 g hvid chokolade
Instruktioner
Solbærmarmelade
1. Kom solbær, syltesukker og limesaft i en gryde
2. Kog marmeladen i 20-30 minutter til sukkeret er opløst og bær bløde
3. Hæld kogende vand i de glas, hvor marmeladen skal i
4. Hæld marmeladen i det rengjorte glas og afkøl inden den skal anvendes til isen og formene
Ismasse
1. Til ismassen piskes en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepasta
2. Imens opvarmes sødmælken
3. Når æggesnapsen er lys og luftig og mælken varm, hældes mælken i æggesnapsen under piskning
4. Pisk indtil æggesnaps og sødmælk er blandet
5. Kom nu massen tilbage i gryden og varm ismassen under konstant piskning, til den opnår 86 grader og er lettere tyknet (mål temperaturen løbende for at holde øje)
6. Kom den tykke, men stadig flydende, legerede ismasse i en beholder, og lad den køle helt ned (Evt. natten over på køl)
7. Efter køl piskes fløde til let flydende flødeskum
8. Flødeskummet vendes med ismassen
9. Kom den færdige ismasse i ismaskinen og lad den fryse til den er tyk og luftig (mit tog ca. 40 minutter)
Samling af ismasse og solbærmarmelade
1. Kom ismassen i dine silikone isforme
2. Kom 1 tsk solbærmarmelade i ismassen og rør den lidt rundt (swirls)
3. Bank isformen let i bordet så lufthuller reduceres
4. Kom ispinde i formen
5. Kom isformen på frys i 3-4 timer til isene har sat sig helt
Chokoladeovertræk
1. Smelt de tre chokolader og bland dem skiftevis, så de opnår et let stribet mønster
2. Befri isen fra silikoneformen og dyp den i chokoladen
3. Placer dem på bagepapir til chokoladen har sat sig, og læg den derefter tilbage på frys
4. Gentag med resten
- Opskrift Nanna Broe - Kageliv
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.