Solbærmarmelade
Ismasse
Chokolade
Solbærmarmelade
1. Kom solbær, syltesukker og limesaft i en gryde
2. Kog marmeladen i 20-30 minutter til sukkeret er opløst og bær bløde
3. Hæld kogende vand i de glas, hvor marmeladen skal i
4. Hæld marmeladen i det rengjorte glas og afkøl inden den skal anvendes til isen og formene
Ismasse
1. Til ismassen piskes en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepasta
2. Imens opvarmes sødmælken
3. Når æggesnapsen er lys og luftig og mælken varm, hældes mælken i æggesnapsen under piskning
4. Pisk indtil æggesnaps og sødmælk er blandet
5. Kom nu massen tilbage i gryden og varm ismassen under konstant piskning, til den opnår 86 grader og er lettere tyknet (mål temperaturen løbende for at holde øje)
6. Kom den tykke, men stadig flydende, legerede ismasse i en beholder, og lad den køle helt ned (Evt. natten over på køl)
7. Efter køl piskes fløde til let flydende flødeskum
8. Flødeskummet vendes med ismassen
9. Kom den færdige ismasse i ismaskinen og lad den fryse til den er tyk og luftig (mit tog ca. 40 minutter)
Samling af ismasse og solbærmarmelade
1. Kom ismassen i dine silikone isforme
2. Kom 1 tsk solbærmarmelade i ismassen og rør den lidt rundt (swirls)
3. Bank isformen let i bordet så lufthuller reduceres
4. Kom ispinde i formen
5. Kom isformen på frys i 3-4 timer til isene har sat sig helt
Chokoladeovertræk
1. Smelt de tre chokolader og bland dem skiftevis, så de opnår et let stribet mønster
2. Befri isen fra silikoneformen og dyp den i chokoladen
3. Placer dem på bagepapir til chokoladen har sat sig, og læg den derefter tilbage på frys
4. Gentag med resten
- Opskrift Nanna Broe - Kageliv