Sommerkage med skum

En skøn mazarinkage fyldt med rabarber og en lækker skum på toppen.
- Opskrift Twin Food

Vurdering (44 stk)

Ingredienser

Mazarinkage
200 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
2 æg
45 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker

Instruktioner

1.    Riv marcipanen og put den i en skål med sukker og den bløde smør
2.    Pisk det hele sammen til en ensartet masse
3.    Tilsæt ét æg ad gangen mens der piskes
4.    Vend tilsidst hvedemel og vaniljesukker forsigtigt i
5.    Hæld dejen i et fad (beklædt med bagepapir) med en størrelse på ca. 20 x 30 cm.
6.    Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. - tjek om kagen er færdigbagt med en skarp genstand
7.    Lad kagen afkøle

Jordbær/rabarbermarmelade – der skal bruges ca. 1,5 dl til kagen (lav den gerne en dag i forvejen)
250 g jordbær
250 g rabarber
250 g Dansukker Syltesukker
skal og saft fra 1 citron
½ spsk vaniljesukker

1.    Put alle ingredienserne i en gryde og lad det komme op at koge
2.    Lad det hele stå og simre i ca. 10 min inden det hældes på glas til afkøling

Skum
140 past æggehvider
15 g sukker
250 g sukker
75 g vand
110 g Dansukker glukosesirup
1 vaniljestang

1.    Pisk æggehvider og de 15 g sukker luftigt
2.    Put de 250 g sukker, vand og glukosesirup i en gryde og lad det hele blive varmet op til 117 grader (det vil tage lidt tid inden temperaturen rammes)
3.    Fordel vaniljekornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
4.    Hæld den varme sirup i en tynd stråle til de piskede hvider mens der piskes videre og rør ligeledes vaniljekornene i
5.    Skummet skal piskes grundigt - ca. 15-20 min - her vil skummet være afkølet og meget luftig
6.    Fordel jordbær/rabarbermarmeladen over den afkøle mazarinkage og fordel slummen ovenpå
7.    Fordel evt. en anelse af marmeladen på toppen og lav små swirls med en kniv
8.    Opbevar' kagen på køl indtil servering

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!