Ingredienser
Mazarinkage
200 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
2 æg
45 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
Instruktioner
1. Riv marcipanen og put den i en skål med sukker og den bløde smør
2. Pisk det hele sammen til en ensartet masse
3. Tilsæt ét æg ad gangen mens der piskes
4. Vend tilsidst hvedemel og vaniljesukker forsigtigt i
5. Hæld dejen i et fad (beklædt med bagepapir) med en størrelse på ca. 20 x 30 cm.
6. Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. - tjek om kagen er færdigbagt med en skarp genstand
7. Lad kagen afkøle
Jordbær/rabarbermarmelade – der skal bruges ca. 1,5 dl til kagen (lav den gerne en dag i forvejen)
250 g jordbær
250 g rabarber
250 g Dansukker Syltesukker
skal og saft fra 1 citron
½ spsk vaniljesukker
1. Put alle ingredienserne i en gryde og lad det komme op at koge
2. Lad det hele stå og simre i ca. 10 min inden det hældes på glas til afkøling
Skum
140 past æggehvider
15 g sukker
250 g sukker
75 g vand
110 g Dansukker glukosesirup
1 vaniljestang
1. Pisk æggehvider og de 15 g sukker luftigt
2. Put de 250 g sukker, vand og glukosesirup i en gryde og lad det hele blive varmet op til 117 grader (det vil tage lidt tid inden temperaturen rammes)
3. Fordel vaniljekornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
4. Hæld den varme sirup i en tynd stråle til de piskede hvider mens der piskes videre og rør ligeledes vaniljekornene i
5. Skummet skal piskes grundigt - ca. 15-20 min - her vil skummet være afkølet og meget luftig
6. Fordel jordbær/rabarbermarmeladen over den afkøle mazarinkage og fordel slummen ovenpå
7. Fordel evt. en anelse af marmeladen på toppen og lav små swirls med en kniv
8. Opbevar' kagen på køl indtil servering
- Opskrift Twin Food - twin-food.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.