Roulade med abrikossyltetøj
Abrikossyltetøjet er aromatisk uden sidestykke og har den lækreste konsistens. Det fungerer fabelagtigt på (smørsmurte) boller, knækbrød, pandekager eller som fyld i en lagkage. Her har jeg brugt det i den skønneste og dejligt enkle roulade, en rigtig “eftermiddagskage”.
Jeg havde god tid, da jeg gik i gang med dette abrikossyltetøj og ville derfor teste, hvordan det fungerede, hvis jeg blot halverede abrikoserne i stedet for at skære dem i små tern. Dog kan man snildt reducere kogetiden, hvis man skærer abrikoserne i tern i stedet.
- Opskrift Anne au Chocolat
Ingredienser
Abrikossyltetøj
2 små syltetøjsglas
600 g abrikoser, halveret og uden kerner
400 g Syltesukker fra Dansukker
Instruktioner
Bland de halve abrikoser og syltesukker i en gryde og varm nænsomt op under omrøring, til sukkeret er smeltet. Bring så i kog, og lad det småkoge i 30-40 minutter. Rør af og til undervejs og skum af løbende. Hæld på skoldede syltetøjsglas, luk lågene og opbevar i køleskabet.
Abrikosroulade
Rouladedej
3 æg
100 g bagesukker fra Dansukker
50 g mel
25 g mandelmel
Fyld
150 g abrikossyltetøj
1 dl piskefløde
10 g flormelis fra Dansukker
Rouladedej
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Beklæd en bradepande (ca. 31 cm x 21 cm) med bagepapir eller en bageplade med bagepapir. Pisk æggene og sukker luftig i en skål i 3-5 minutter. Vend forsigtigt mel og mandelmel i. Fordel dejen jævnt på bagepapiret i bradepanden eller på bagepapiret (i ca. samme mål 31 x 21 cm). på bagepladen. Bag i ovnen i ca. 12-14 minutter, til rouladebunden er fint gylden. Vend forsigtigt bagepapiret med rouladebunden over på et rent viskestykke (så rouladens overflade vender ned mod viskestykket. Rul nænsomt rouladen sammen med viskestykket på den smalle led. Når man for-ruller bunden, undgår man, at den revner, når den rulles sammen med fyld senere. Lad den køle helt af i viskestykket.
Flødeskum
Pisk fløden til skum med flormelis.
Samling
Rul forsigtigt rouladen ud og fordel abrikossyltetøj på bunden. Fordel herefter flødeskummet på. Rul rouladen godt sammen uden at presse fyldet ud. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over (jeg samlede min om aftenen, og lod den stå på køl natten over). Drys med lidt flormelis ved servering.
- Opskrift Anne au Chocolat - anneauchocolat.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!