Rabarbersnurrer

I vores rabarbersnurrer med marcipan har vi først smurt dejen med marcipanmassen og herefter rabarbercurd. Tilslut har vi fordelt friske jordbær i mindre stykker inden det hele er foldet og snurret sammen.
- Opskrift Twin Food

Vurdering (9 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Rabarberkompot – der skal bruges ca. 3 dl til curd'en (den kan sagtens laves dagen i forvejen)
•    500 g rabarber
•    250 g Dansukker Syltesukker
•    Skal og saft fra 1 citron
•    1/2 spsk vaniljesukker

Rabarbercurd
•    3 dl rabarberkompot se opskrift ovenfor
•    3 æg
•    3 æggeblommer
•    50 g smør

Dej
•    1/2 pk gær
•    2 dl mælk
•    1 æg
•    70 g sukker
•    1/2 spsk kardemomme
•    1/2 tsk salt
•    420 g hvedemel
•    70 g blødt smør

Marcipanmasse
•    100 g sukker
•    100 g flormelis
•    100 g æggehvider
•    400 g marcipan

Instruktioner

Rabarberkompot
1.    Skyld rabarberne og skær dem i mindre stykker
2.    Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det koge
3.    Lad det hele stå og simre i ca. 10-15 min inden det hældes på glas til afkøling

Rabarbercurd
1.    Hvis der bruges en kold rabarber kompot, skal denne varmes op i en gryde
2.    Tag gryden fra varmen og bland æg og æggeblommer sammen i en separat skål
3.    Rør æggemassen i den lidt afkølede rabarberkompot - start med at kom lidt rabarbermasse i æggen og hæld derefter hele æggemassen (med lidt af rabarberkompotten) tilbage i gryden til den resterende kompot
4.    Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt smør, når massen begynder at tykne
5.    Stil rabarbercurd'en på køl indtil den er helt kold - lad den gerne stå i køleskabet til dagen efter

Dej
1.    Rør gæren ud i mælken
2.    Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og hvedemel og lad det hele blive rigtig godt blandet indtil dejen samler sig til en smidig dej og forlader skålens kanter – ca. 12-15 min. på røremaskine
3.    Skær smøren i mindre stykker og lad den blive æltet i dejen – fortsæt indtil dejen er glat og blank
4.    Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 – 1 1/2 time og lav gerne marcipanmassen imens

Marcipanmasse
1.    Kom sukker og flormelis i en skål og pisk det sammen med marcipan skåret i mindre stykker
2.    Når marcipanen og sukker er blevet blandet godt tilsættes æggehvide
3.    Det hele røres godt sammen til en ensartet masse

Sådan samles og foldes snurrerne
1.    Når dejen er færdig med at hæve rulles den ud til en flade med en størrelse på ca. 35 x 70 cm, hvorpå fyldet fordeles. Først fordeles marcipanmassen, derefter rabarbercurd og tilslut friske jordbær skåret i mindre stykker.
2.    Først skal den nederste del af dejen foldes indover midten og herefter den øverste del
3.    Rul dejen lidt mere ud, så den har en fin firkantet form – den skal være mellem 0,5 og 1 cm. tyk - noget af snasken vil ryge lidt ud, men bare rolig, der er stadig meget snask tilbage i dem ;-)
4.    Skær dejen i stænger (20-22 stk - eller flere alt efter hvor store man ønsker sine snurrer) og sno hver flip rundt om hinanden og herefter rundt om fingrene, for at lave snurren. Det er ikke altid lige nemt, men de smager godt ligegyldigt hvordan de ser ud
5.    Fordel snurrerne på et stykke bagepapir og lad dem hæve omkring 1 time
6.    Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-30 min. indtil de er gyldne på top og bund

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.