Rabarbersnitter

Til to bageplader

Vurdering (29 stk)

Ingredienser

Rabarbermarmelade
365 g rabarber (cirka 8 stilke)
350 g syltesukker med pektin fra Dansukker
1 tsk. vaniljesukker
0.5 dl vand
Saft fra 1 citron

Mørdej
600 g hvedemel
200 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Et stort nip salt
300 g koldt smør
2 æg

Glasur
Flormelis
Citronsaft
Vand

Instruktioner

Rabarbermarmelade
Rens rabarber og skær dem i små stykker cirka 1 cm. Tilsæt alt til en gryde og kog det op. Lad det koge fem minutter. Stavblend massen indtil marmeladen er ensartet og glat uden klumper. Hæld på et rent syltetøjsglas eller anden beholder, og lad det køle ved stuetemperatur uden låg på. Imens forberedes mørdejen.

OBS! Hvis du blot ønsker at lave marmeladen, skal du, så snart den er afkølet, sætte låg på og stille i køleskabet.

Mørdej
Sigt flormelis, mel, salt og vaniljesukker i en skål. Tilsæt koldt smør skåret i tern og smuldre ingredienserne sammen til de får rasp-lignende konsistens. Lav en fordybning i midten af skålen og slå æggene ud heri. Slå og rør æggene i stykker med fingrene, imens du lige så stille begynder at arbejde det ind i dejen. Klem dejen sammen, men kun til den hænger sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den på køl en halv times tid.

Del dejen i fire lige store stykker, og rul dem hver især ud mellem to stykker bagepapir i en tykkelse af cirka 2-3 mm. Kom de udrullede deje på køl igen en times tid.

Samling
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.

Tag to af de fire udrullede dejstykker ud af køleskabet. Fordel halvdelen af marmeladen på en af dejstykkerne og læg den anden ovenpå. Prik dejen med en gaffel, gerne hele vejen igennem marmeladen. Gentag.

Bag en plade af gangen i 20-25 minutter. Dejen skal være let gylden i kanterne.

Lad dem afkøle helt på en rist.

Glasur
Bland flormelis, citronsaft og vand i ønsket mængde. Hæld og fordel ligeligt udover de afkølede snitter. Lad det sætte sig og størkne.

Pynt eventuelt med lidt lyserød glasur også eller andet spiseligt pynt.

Skær nu rektangulære snitter ud i ønskede størrelser. Kanterne kan jo bruges til prøvesmagning!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Halloween-træstammer

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Sarah Bernhardt kager

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.