Luksusæbletærte

Denne luksusæbletærte er en glamourøs og smagfuld tærte, der passer til enhver festlig lejlighed – så hvorfor ikke servere den som nytårsdessert?

1 kage, 12 stykker

PT1H

ca. 4 timer

Vurdering (6 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Æblebunde
3-4 danske æbler, revne
4 æg, stuetemperatur
4 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 dl vegetabilsk olie
1 tsk. kanel
1/2 tsk. salt
1 1/2 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
4 1/3 dl hvedemel
3 dl kokosmel

Lynhurtig smørcreme
4 dl Dansukker Økologisk Flormelis
2 tsk. vaniljesukker
150 g saltet smør, stuetemperatur

Ingefærfrosting
200 g smør, stuetemperatur
3 1/3 dl Dansukker Økologisk Flormelis 
400 g flødeost
Et lille stykke frisk ingefær, skrællet
1 lime, kun saften. Fjern skallen først, og gem den til limesukkeret.

Limesukker
Fintrevet skal fra 1 økologisk lime
1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Smør 4 runde bageforme (21-22 cm i diameter), og læg bagepapir i bunden. Det kan også lade sig gøre at bage bundene ad flere omgange, hvis du kun har én form.

Forvarm ovnen til 180°C.

Riv æblerne fint og stil til side. Pisk æg, sukker og vegetabilsk olie til dobbelt størrelse i en skål i ca. 10 minutter.

Bland kanel, salt, bagepulver, natron, vaniljesukker og hvedemel i en skål. Sigt blandingen over i æggeskummet, og vend det forsigtigt sammen til en jævn blanding. Vend til sidst de revne æbler og kokosmel i.

Fordel dejen jævnt i alle formene, og bag i 30 minutter. Tjek, om bundene er gennembagte, tag dem ud, og lad dem køle helt af.

Bundene kan sagtens laves dagen i forvejen. Pak gerne bundene ind i husholdningsfilm, når de er afkølet, så de ikke bliver tørre. Udjævn bundene med en brødkniv hvis nødvendigt, inden kagen samles.

Smørcreme: Rør alle ingredienserne sammen i en skål med en dejskraber, til du har en jævn blanding. Fyld cremen i en sprøjtepose.

Ingefærfrosting: Pisk smør med en elpisker i en skål, og tilsæt flormelis lidt ad gangen. Når alt flormelis er pisket i, tager du et håndpiskeris og pisker flødeosten i.

Afslut med at rive frisk ingefær i og smag til med limejuicen. Vil du gerne have det lidt sødere? Tilsæt lidt ekstra flormelis! Foretrækker du det lidt mere syrligt? Tilsæt ekstra limejuice. Fyld frostingen i en sprøjtepose med glat tylle.

Limesukker: Bland limeskal og sukker sammen i en skål, og brug det som drys.

Samling af kagen: Læg en bund midt på det fad, kagen skal serveres på. Sprøjt en kant af smørcremen langs med hele bundens kant, og fyld derefter hullet med flødeostecreme, så smørcremen og flødeostecremen har samme højde.

Læg den næste bund på, og gentag to gange.

Læg den sidste bund på, og stil kagen på køl i ca. 20 minutter, så smørcremen kan sætte sig.

Fordel et supertyndt lag smørcreme over hele kagen for at indkapsle alle krummer, dette lag kaldes crumbcoating, og man skal kunne se bundene igennem smørcremen, hvor den er tyndest. Det rustikke udseende på kagen kaldes 'naked cake'. Afslut med at sprøjte toppe langs med kanten, og drys med limesukker. Opbevares i køleskabet eller spises med det samme.

Opskrift udviklet af: Tea Malmegård

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.