Krydderkage med tyttebærsyltetøj

Krydderkage med tyttebærsyltetøj

Ca. 12 portioner 1,20 minutter
Krydderkage hører efteråret til. Rør de råsyltede tyttebær i dejen – det er virkelig lækkert. Server krydderkagen med flødeskum eller glasur, og drys tyttebær over.
Krydderkage med tyttebærsyltetøj
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Råsyltede tyttebær

    • 1 dl tyttebær
    • 30 g Dansukker Rørsukker

    Krydderkage

    • 100 g smør, stuetemperatur
    • 2 1/2 dl Dansukker Brun Farin
    • 2 æg
    • 1 1/2 dl creme fraiche 32 %
    • 3 dl hvedemel
    • 1 spsk. stødt kanel
    • 1 tsk. stødt kryddernellike
    • 1 tsk. stødt ingefær
    • 1 knsp. allehånde
    • 1 tsk. natron

    Frosting

    • 150 g mascarpone
    • 1 dl Dansukker Flormelis
    • Fintrevet skal fra 1 økologisk lime
    • 1-2 tsk. friskpresset limesaft

    Alternativt tilbehør

    • fløde
    • tyttebær

    Forvarm ovnen til 175°C. Bland tyttebær og rørsukker i en skål, og stil det til side.

    Pisk smør og brun farin luftigt i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og bland creme fraichen i.

    Bland melet med krydderier og natron i en skål, og vend det i den anden blanding. Vend de råsyltede tyttebær i, og rør det hele sammen til en jævn dej.

    Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 23 cm i diameter. Bag krydderkagen nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad den køle af.

    Krydderkagen er god både med og uden frosting, men hvis frosting ønskes, blandes alle ingredienserne hertil i en skål og hviler i køleskabet i ca. 30 minutter. Fordel eller sprøjt frostingen ud på kagen, og pynt med tyttebær, eller server kagen med flødeskum og tyttebær.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;