Hyldeblomstsaft - Opskrifter

Hyldeblomstsaft

Den skal stå 3-­4 dage i køleskabet og trække
I sådan en hyldeblomstsaft, der er jeg vild med at man stadig kan fornemme sødmen fra hyldeblomsterne, og citronerne får lov til at give et syrligt indspark, så I vil nok opleve at min hyldeblomstsaft indeholder en smule mindre sukker end andre opskrifter. Men jeg lover, det virker. Hvert fald for mig. Og jeg kommer desuden flere hyldeblomster i, da jeg elsker at man får en god koncentrat, således der skal tilføjes meget vand, og den derfor rækker i længere.
- Opskrift Liv Martine
Hyldeblomstsaft
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 50 hyldeblomst skærme
  • 650 g Dansukker rørsukker
  • 2 tsk vaniljepasta
  • 3 usprøjtet citroner
  • 3 spsk citronsyrer
  • 1,5 l vand

Klip så vidt muligt alle grønne stilke af hyldeblomstskærmene og kom dem i en stor gryde. Det er ikke nødvendigt at skylle hyldeblomstskærmene, du skal blot ryste dem blot for smådyr.

Riv citronskallen ned i, og pres derefter citronsaften heri.

Kog vand op med sukker og citronsyre. Når sukkeret er opløst kommer du dine hyldeblomster i gryden, kommer låg på og lader det stå og trække i køleskabet i 3-4 dage.

Si herefter saften igennem et rent klæde og hæld den på flasker du lige har kogt inden, og din hyldeblomstsaft er klar til at nyde.

Du kan eventuelt lave isterninger med dem, således du blot kommer isterninger i din glas med koncentreret hyldeblomstsaft og tilsætter vand.


;