Hjemmelavet is uden ismaskine

Jeg har ikke brugt ismaskine til isen. Den har fået lov til at sætte sig i fryseren over natten uden at jeg har rørt en finger. Det kan den sagtens uden at danne iskrystaller, da den er lavet med glukosesirup fra Dansukker. Glukosesirup forhindrer nemlig krystallisering af sukkeret, og giver isen en cremet og blød konsistens.
- Opskrift Ditte Julie Jensen

Vurdering (195 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

150 g hjemmelavet sommermarmelade
25 g glukosesirup, Dansukker
100 g skyr
100 g kondenseret mælk
1 dl piskefløde
2-3 tsk hjemmelavet sommermarmelade (til swirls)

Instruktioner

Giv marmeladen og glukosesiruppen et kort opkog, så siruppen smeltes ud i marmeladen. Lad det køle lidt af igen. Rør herefter skyr og kondenseret mælk i lagen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den i massen. Fordel massen i en stor form (jeg brugte en brødform) og bland 2-3 tsk marmelade i, så det danner swirls. Stil isen på frost i mindst 3 timer, eller til du skal bruge den. Den kan opbevares på frost i op til 3 måneder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.