Hindbærmoussekage // Valentinskage
Kagen består af en hindbærmousse med et indlæg af hindbærgele og en bund af blondie (brownie med hvid chokolade) bagt med friske hindbær, belagt med et delikat lag af rubyganache med hindbærtoner. Kagen er til sidst glazet i lyserød og pyntet med ruby chokoladepynt. En tone-i-tone lyserød kage, der passer perfekt til Valentinsdag.
- Opskrift Ditte Julie Jensen
Ingredienser
HINDBÆRGELÈ
2 blade husblas
125 g hindbær
1-2 spsk lyst rørsukker, Dansukker
1/2 citron, saften heraf
Instruktioner
Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Kom hindbær, rørsukker og citronsaft i en gryde og lad det simre til hindbærrene er kogt ud. Sigt hindbærlagen og rør den udblødte husblas heri. Hæld geléen i en silikoneform (16 cm i diameter) eller en justerbar kagering, som du indstiller til 16 cm. Lad geléen sætte sig på køl eller på frost.
BLONDIE MED HINDBÆR
45 g smør
45 g ruby chokolade eller hvid chokolade
1 æg, str. M/L
30 g mørkt muscovadorørsukker, Dansukker
2 spsk kage hvedemel/alm. hvedemel
1 nip havsalt
50 g mandler
50 g friske hindbær
Smelt smør og chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Hak eller blend mandlerne fint. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen med mandlerne. Hæld dejen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir og placer de friske hindbær ud over bunden og pres dem ned i dejen. Bag bunden ved 190 grader varmluft i ca. 10 min. Lad bunden køle helt af, inden den befries fra springformen. Udstik bunden i 14 cm i diameter, så den passer ned i eclipseformen. Hvis du bygger kagen op som en klassisk lagkage, behøver du ikke at udstikke bunden.
RUBYGANACHE MED HINDBÆRTONER
100 g ruby chokolade eller hvid chokolade
1 tsk hindbærstøv
1/2 dl piskefløde
Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Tilsæt hindbærstøv og bland godt. Hæld ganachen over bunden, og lad den sætte sig på køl 20-30 min.
HINDBÆRMOUSSE
1,5 blad husblas
150 g hindbær
1,5 spsk lyst rørsukker, Dansukker
1 citron, saften heraf
1,5 dl piskefløde
Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min. Kom hindbær, sukker og citronsaft op i en gryde. Bring det i kog i 5-10 min. Tag det af varmen og sigt hindbærkernerne fra. Rør den udblødte husblas heri. Lad det svale lidt. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend flødeskummet i den let kølede hindbærlage.
Samling: Kom ca. 1/3 af hindbærmoussen i en eclipseform og læg hindbærgeléen heri. Den må ikke falde til bunds. Hold lidt afstand til kanten. Fyld resten af hindbærmoussen langs kanten og henover geléen. Placer browniebunden med ganache nedad (ind mod kagen) som afslutning og glat overfladen. Stil kagen på frost i mindst 3-4 timer eller gerne natten over (kan holde sig 3 måneder på frost).
LYSERØD GLAZE
3 blade husblas
75 g glukosesirup
75 g hvidt sukker
45 g vand
50 g kondenseret mælk
75 g god hvid chokolade
lidt rosa/lyserød pastafarve
2 tsk hindbærstøv
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade (se videoen for tip og trick og undgå luftbobler). Tilsæt den lyserøde pastafarve og hindbærstøv, og før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35 grader (ca.).
Befri kagen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage. Se VIDEOEN på glaze.
I ØVRIGT
Chokopynt ruby
friske hindbær
rød skovsyre
- Opskrift Ditte Julie Jensen - dittejulie.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Juledrikke
Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.
Juledesserter
Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.