Blueberry Pie Cookies

Blueberry Pie-cookies, det bedste fra to verdener. Lav din blåbærtærte som en cookie. Rul tærtedejen ud, fordel blåbærfyldet og pynt med tærtedejsstrimler.

cirka 16 kager

PT1H

2 timer

Vurdering (7 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

5 dl hvedemel
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
250 g blødt smør
3 spsk. iskoldt vand

Fyld
200 g blåbær
1 dl Dansukker Sukker
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Saft og skal af en halv usprøjtet citron

Pensling
1 æg
1 dl Dansukker Rørsukker

Instruktioner

Del smørret i mindre stykker, og kom det i melet. Læg dejen sammen, eller kom den i en foodprocessor, til dejen begynder at samle sig.

Tilsæt det kolde vand lidt ad gangen, og rør hurtigt sammen.

Del dejen i to stykker, og kom dem i plastfolie. Lad dem hvile i køleskab i ca. 1 time.

Kog blåbærrene sammen med sukker og smagsgiver imens i ca. 5 minutter. Blend med en stavblender. Lad det køle af.

Sæt ovnen på 200 °C.

Tag dejen ud af køleskabet, og ælt den, til den er smidig.

Rul de to dejstykker tyndt ud på et meldrysset bord til to lige store stykker.

Kom et tyndt lag blåbærpuré på den ene halvdel.

Skær smalle strimler af den anden dej, og læg dem i krydsmønster over blåbærrene.

Skær i rektangulære stykker, eller tryk små cirkler på ca. 3 cm i diameter ud, og læg dem på en plade med bagepapir.

Pensl kagerne med æg, og drys med Dansukker Rørsukker.

Bages i ovnen i 10–14 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.