Appelsinsorbet med chokoladeknas

Appelsinsorbet med chokoladeknas er en rigtig god dessert. Den friske appelsindessert er velegnet at servere efter maden.

8 portioner

30 min. + 5 timer i fryseren

Vurdering (29 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Appelsinsorbet
5 dl friskpresset appelsinsaft
3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
2 æggehvider

Chokoladeknas
50 g smør, stuetemperatur
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 dl hvedemel
1 1/4 spsk. kakao
En smule salt

Instruktioner

Start med at lave appelsinsorbeten. Giv appelsinsaft, sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Lad det køle af.

Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og vend skummet i appelsinblandingen lidt ad gangen. Rør, til blandingen er jævn. Kør blandingen i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

Forvarm ovnen til 180°C, og tilbered chokoladeknas.

Bland alle ingredienserne i en skål og bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 12 minutter. Rør i knaset af og til. Lad det køle af.

Kom chokoladeknas i hvert glas, og læg en kugle appelsinsorbet ovenpå. Drys lidt ekstra chokoladeknas over, og server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lagkage af pandekager

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!