Seks spændende opskrifter med masser af smag

Five spice grisekæber

Med bok choy, korianderrod og risnudler

Sukkersaltet laks med thai urter

Rå, stegt eller grillet

Spicy grillet oksekødssalat

Med rød nam jim chilisauce, thai urtesalat og ristede ris

Sweet and sour chicken

Braiseret med tamarind, ingefær og grønne peberkorn

Sprød kyllingeburger

Glaseret i Singapore pebersauce, coleslaw og brioche bolle

Sprødstegt fisk med ananas

Med limeblade og chili i sød fiskesauce

Brug gastronomiens lille hemmelighed

Kokke og gastronomer verden over bruger sukker som et centralt smagsværktøj på linje med salt og peber. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen af hovedingredienserne i en ret.

Sukker har også en kulinarisk værdi i forhold til smag, smagsfylde, karamellisering og tekstur. Især de mere aromatiske sukkertyper som f.eks. lys og mørk muscovado tilføjer smag ud fra devisen; jo mørkere sukker des mere aroma.