Citronparfait på karamelbund og citronsauce

5 portioner 1 time + 6 timer i fryser
Citronparfait på karamelbund og citronsauce
Bedømmelse: (34vurderinger)

Ingredienser

    Parfait

    • 3 æggeblommer
    • 1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
    • 2 dl piskefløde
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • Saften af 1 citron, gerne usprøjtet

    Mandel- og havrekaramel

    • 3/4 dl mandler
    • 1 dl Dansukker Brun Farin
    • 100 g smør
    • 1 dl havregryn
    • 1 1/2 spsk. hvedemel
    • 2 spsk. piskefløde
    • 2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • En knivspids salt

    Citronsauce

    • 50 g smør
    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 2 spsk. Dansukker Lys Sirup
    • Saften af 1 citron, gerne usprøjtet
    • 1 dl fløde

    Pynt

    • Citronmelisse

    Sæt ovnen på 200 °C.

    Pisk æggeblommer og rørsukker til en luftig blanding i en skål. Pisk fløden, og tilsæt vaniljesukker og citronsaft. Vend blandingen ned i æggemassen.

    Fordel blandingen i en silikoneform med halvkugler eller en anden valgfri form. Stil i fryseren i mindst 6 timer.

    Lav mandel- og havrekaramellen imens. Hak mandlerne fint, og rør alle ingredienserne sammen i en tykbundet kasserolle. Kog op under omrøring. Kom blandingen på bagepapir, og bag den i ca. 5-8 minutter, til karamellen er blevet gyldenbrun.

    Lad karamellen køle helt af, og knæk den derefter i mindre stykker.

    Bland alle ingredienserne til citronsaucen i en tykbundet kasserolle, og lad blandingen koge op. Lad saucen småkoge i ca. 5 minutter. Rør jævnligt. Stil saucen til afkøling.

    Læg et stykke karamel på en tallerken, og tag citronparfaiten ud af formene. Læg parfaiten på karamellen, og hæld lidt citronsauce over. Strø små stykker karamel over, og pynt med et blad citronmelisse.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker