Brantevikssild

Brantevikssild
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 1 kg sildefilet

Lage

  • 6 dl vand
  • 1 dl eddike (5%)
  • 2 spsk. salt

Henkogning

  • 3 dl Dansukker Sukker
  • 2 spsk. knuste hvide peberkorn
  • 2 spsk. knust allehånde
  • 2 spsk. citronpeber
  • 2 smuldrede laurbærblade
  • 2 store zittauerløg i tern
  • 2 store rødløg i tern
  • 1 stort bundt hakket dild

En klassiker fra Brantevik i Österlen i Skåne.

Skyl sildefileterne i koldt vand. Bland ingredienserne til lagen, og lad sildefileterne ligge i lagen i 1 døgn. Tag sildefileterne op, og lad dem dryppe af. Bland alle ingredienser til henkogningen, og kom derefter de afdryppede sildefileter sammen med blandingen i et højt glas. Lad sildefileterne trække i køleskab et par dage.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker