Til bords på slottet

Häckeberga Slot

Omgivet af nyudsprungne bøgetræer, gule rapsmarker og lige ud til en smuk sø. Kun få kilometer uden for byen Genarp i det sydvestlige Skåne, finder man Häckeberga Slot. Her laver køkkenchef Tomas Gustavsson kreativ, svensk mad med økologiske, lokalproducerede varer.

– Vores gæster køber en komplet konferencepakke. De forventer et smukt slotsmiljø og kreativ og veltillavet mad, fortæller Tomas Gustavsson, der har været køkkenchef i et par måneder. Og smukt, det er det på slottet. Häckeberga Slot er opført i fransk renæssancestil mellem 1873 og 1875. I dag driver man bl.a. en gourmetrestaurant med plads til 60 gæster.

Svensk og nordisk mad serveres på tallerkenerne med nye menuer hver dag. Helst økologisk dyrkede grøntsager og økologisk mælk, ofte fra lokale producenter. Nye kartofler, rabarber, ramsløg og asparges. Kyllingen og hanen kommer fra avlere i lokalområdet, og nogle gange står menuen på gedde fra Häckebergasøen.


Kokke er jo ikke ligefrem kendte for at have for meget fritid, men det meste af sin sparsomme fritid bruger han på Skåne Kulinar, det skånske kokkelandshold. Tomas Gustavsson har været med i hovedretsteamet lige fra starten. – Det er noget, jeg altid har haft lyst til! Man får mange kontakter og mange venner.

Asparges på tre måder  med gravad sejryg og rogn

Asparges på tre måder med gravad sejryg og rogn

Citronstegt hane med ramsløg

Citronstegt hane med ramsløg

Stegte rabarber med rugbrødsis og lakridskaramel

Stegte rabarber med rugbrødsis og lakridskaramel