Lav dit eget syltetøj!
27-06-2017

Lav dit eget syltetøj!

At lave sit eget syltetøj og marmelade er en god måde at bruge bær og frugter på. Med Syltesukker det desuden meget nemmere, end mange tror! Så brug endelig sommerens dejlige smage, og gem dem på glas. I dette indlæg viser vi dig hvordan.

Vidste du, at: Sukker bevarer farven i syltetøj og marmelade bedre, forlænger holdbarheden og forstærker smagen?

 

Grundopskrift på syltetøj

Her har du tre forskellige varianter af grundopskrifter, som du kan vælge imellem, alt efter hvor stor en mængde du vil lave, eller hvor sødt syltetøjet skal være.

ca. 1 liter

Ingredienser
2 liter bær
1 kg Dansukker Syltesukker

Mindre mængde syltetøj
500 g bær
3 dl Dansukker Syltesukker

Mindre sødt syltetøj
4 liter bær
1 kg Dansukker Syltesukker
OBS! Her kan det være nødvendigt at forlænge kogetiden.

Sådan gør du
Skyl og rens bærrene. Bland bær (store bær deles) og syltesukker i en gryde, og lad det koge i 3-10 minutter alt afhængig af bærtype. Syltetøjet må ikke blive for fast, men heller ikke for flydende. Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt.

Tip: For at være sikker på at syltetøjet har den rette konsistens, sæt en tallerken i køleskabet når du begynder at koge syltetøj. Når syltetøjet er færdigt lægger du lidt syltetøj på den kolde tallerken og sætter den i køleskabet. Syltetøjet vil hurtig køle af, så kan du vurdere konsistensen ved at trække en ske igennem.

Bemærk: Både glas og låg skal vaskes omhyggeligt. Fyld helt op til kanten af glasset, og sæt låg på med det samme. Skum også syltetøjet grundigt af, inden det hældes på glas. Alle de mikroorganismer, der får syltetøjet til at mugne, findes nemlig i luften og skummet.

Se vores film:

 

Vores sylteprodukter

Syltesukker: Hvis du bruger syltesukker, kan du lave dit eget syltetøj på få minutter. I pakken, der indeholder 1 kg, er der alt det, du har brug for til at kunne lave syltetøj: sukker, pektin fra citrusfrugter, citronsyre og kaliumsorbat, der gør syltetøjet holdbart, og som findes naturligt i blandt andet rønnebær.

Økologisk Syltesukker: Da økologisk syltesukker indeholder et andet pektin end traditionelt syltesukker, kan syltetøj, der koges med økologisk syltesukker, blive lidt løst i konsistensen. Økologisk Syltesukker er ikke velgenet til syltetøj med lav sukker mængde. Økologisk Syltesukker indeholder ingen konserveringsmidler. Opbevar syltetøjet i køleskab.

 

Opbevaring af syltetøj

Syltetøj, der er fremstillet med vores Syltesukker, kan opbevares ved normal stuetemperatur og har da en holdbarhed på mindst et år. Syltetøjets farve og smag bliver dog bedst, hvis det opbevares mørkt og køligt. Syltetøj uden tilsat konserveringsmiddel samt rårørt syltetøj bør fryses.

 

  1 2   Næste side