Rabarberfrås!
29-05-2017

Rabarberfrås!

Har du også rabarber i din have, som du ikke ved, hvad du skal gøre med? Fra slutningen af april og et stykke ind i august kan du høste rabarber. Favoritter som tærte, syltetøj og saft er bare nogle af alle de ting, man kan lave af denne syrlige lækkerbisken, og nedenfor følger to af vores gode tips.

Hvis du ikke vil bruge rabarberen med det samme, kan du i stedet opbevare den i køleskabet i ca. en uge eller skære den i mindre stykker og komme den i fryseren.

Rabarbermarmelade

Alle elsker syltetøj og marmelade. Rabarbermarmelade passer perfekt til scones, tærtefyld og pandekager. Med Syltesukker fra Dansukker går det hurtigt og nemt!

ca. 1 liter

Ingredienser
500 g rabarber i tern
Saften fra 1 økologisk citron
1/2 tsk bikarbonat
500 g Dansukker Syltesukker

Hvis du vil give syltetøjet lidt ekstra smag, kan du tilsætte 1/2 tsk. stødt kardemomme eller 1-2 spsk. revet frisk ingefær.

Sådan gør du
Læg alle ingredienserne i en gryde, og kog i 4 minutter under omrøring. Hæld marmeladen på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares i køleskab.

Rabarbercurd

Pift rouladen op til sommer, eller prøv noget nyt på kiksene! Rabarbercurden er ikke bare rosa og fin, men også både sød og lækkert syrlig. Passer perfekt som fyld i bagværk eller på brødet.

ca. 1/2 liter

Ingredienser
500 g rabarber
1 1/2 dl vand
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
2 knsp. kardemomme
2 pasteuriserede æg
50 g usaltet smør

Sådan gør du

Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Kog rabarberne til mos. Pisk æggene let, og rør dem i mosen. Pres mosen gennem en sigte ned i en ren gryde. Tilsæt syltesukker og kardemomme, og lad blandingen simre under omrøring i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, og tilsæt smørret. Sæt gryden i en skål med koldt vand, og pisk med elpisker, til curden er afkølet. Hæld på helt rene glas. Luk glassene tæt. Opbevares i køleskab.